Now Reading
Pražská zastávka Bomb The City dopadla na výbornou!

Pražská zastávka Bomb The City dopadla na výbornou!

Po úspěšné zastávce v Bratislavě se série Bomb The City přesunula do Prahy. Vše začalo v 10 ráno přímo v Darkslide.cz shopu na Hradčanské. Ovšem předešlá noc byla divoká, a tak dorazilo jen pár zdatných mlaďochů, kteří zatím chlastu moc neholdují. Zbytek party už nás ale čekal na Stalinu, kde se okolo oběda rozjel první best trick na trojce. Kluci už byli rozježdění, takže to netrvalo dlouho a zídka zažila solidní nášup techniky.

Nejvíce si s překážkou poradil Honza Malý, který za sebou nechal Honzu Horáka a Davida Tomana. Po první úspěšné session se chlapci rozhodli pro sypačku ze skočky, kterou nejvíc nahajpoval Hanzi Hellebrand a.k.a. americko-ostravskej speaker. Hned ze startu se ve varial heelflipu proletěl Marek Loudát, kterej si tak vysloužil třetí flek. Netrvalo to dlouho a druhý místo si připsal Honza Horák za mega stylovej no hadr, kterej však překonal Honza Malý svým nollie double heelem. Všechny ve finále asi nejvíc mrzel neodjetej biggerspin flip Davida Tomana, tak snad příště. Sluníčko pařilo, Stalin klouzal a tak nás to přímo vyhnalo rozbíjet hrany na pražským streetu.

Hanzi z pragueskatestreetspotsmap.com nás dovedl na perfektní spot na výstavišti, kde bohužel probíhala výstava a tak nás po pár minutách čekal vyhazov. Už při přesunu na další výstavišťský spot nás doprovázel šerif v civilu, takže jsme se rozhodli tohle parádní místo opustit a přesunuli jsme se přímo na vltavský zídečky, respektive zábradlí, na kterým se jela vyhrocená mini session. Všechny nejvíc rozsekal backside grind Kika Nguyena, kterej nám solidně otevřel ústa, respekt!

Celé zakončení bylo plánované na Štvanici, kam jsme se prokousali skrze průchod za zdravý kozičky. Po pár vychlazených malinovkách se mohlo začít hrotit na euro gapu, kde největší show předvedl rozhodně David Toman, kterej si svým biggerspin flipem na první vynahradil ztráty ze Stáčka a ještě si přilepšil o fajnový Vansky. Druhý místo si přivlastnil Erik Tacina s 360 double flipem a do třetice všeho dobrýho odjel Marek Loudát heelflip sex change. Abychom se zavděčili i railařům, rozjeli jsme poslední best tricky na zídečce a postranních railech, kde padaly ty největší hodnoty. Na poslední chvíli se přidal i young killa Petr Drahokoupil, kterej nás okouzlil bigspinem do bora a flipem do grindu v největší pohodičce jako král, o třetím místě tedy bylo rychle rozhodnuto. Do hry vstoupil i Petr Kopka a mohli jsme tak vidět flip bs grind sexchange jakožto first try. O sladkou tečku na konec se postaral slovenský hřebec Kiko Nguyen, ten zapálil celej skatepark svým nesmyslným kombíčkem, který najdete ve videu výše!

Video / Text: Radim Brunovský
Mockrát děkujeme všem zůčastněným riderům, Hanzimu za pomoc při hledání spotů a především značkám Vans, Socket hardware a Darkslide.cz za věcné ceny pro vítěze.

© 2023 Board Magazine. 
All Rights Reserved.