Now Reading
Frank April navštívil brněnskou prodejnu Snowboard-Zezula

Frank April navštívil brněnskou prodejnu Snowboard-Zezula

Světový snowboardový streetový jezdec Frank April se vydal poznat krásy naší české kotliny. Jednou ze zastávek bylo samozřejmě i Brno a náš shop SNOWBOARD ZEZULA. Tenhle bláznivý meeting jsme pro tebe shrnuli do krátkého fotoreportu. No, nebudeme tě moc napínat – na tohle setkání budeme my i Frank vzpomínat ještě hodně dlouho!

Kdo by náhodou neznal jméno Frank April, nechť si střelhbitě doplní informace ze světa snowboardingu! Franta je Kanaďan jak poleno a právě tyto drsné končiny, kde o vysoké závěje sněhu není nouze, jej připravily na kariéru profesionálního snowboardisty. Mimo jiné se už nějakou dobu řadí mezi ridery týmu Arbor a dokonce se může pyšnit svými exkluzivními pro-modely snowboardu a vázání.

Jeho poslední velkou výpravou bylo filmování v Japonsku, ze které se nedávno vrátil zpátky na svůj rodný kontinent. A protože tenhle kluk ušatá nerad sedí doma a chytá lelky, rozhodl se vyrazit s celou produkcí na trip do České republiky a natočit tu pár záběrů na streetu. Ale proč zrovna Česko? Co by kamenem dohodil to sem z Kanady zrovna není a velehorami taky zrovna neoplýváme. Stojí za tím jednoduše láska na první pohled! Ale pozor, žádná ženská za tím není. Frank se po zhlédnutí několika snowboardových videí doslova zamiloval do Liberce. Ten je se svou hromadou spotů hotovým rájem streetových jezdců. Jedny z nejlepších sněhových podmínek pro street snowboarding u nás jsou tedy právě tady!

Po několika hodinách v letadle byla celá crew v Čekii! Ono se ale mnohem lépe poznává novou kulturu a zvyky s někým místním. Franta Duben neváhal ani chvíli a oslovil nás, jakožto distributory Arbor Snowboards pro Česko a Slovensko. Požádal nás, ať mu ukážeme ty nej spoty, okolí a taky se chtěl potkat v pravé a nefalšované české knajpě a dát si jedno pivko (nebo dvanáct) s partou českých floutků. Jasně, co se streetu týče, tak první nám na mysl vyvstali naši týmoví jezdci, Porkerťáci. Ti totiž liberecké a různé okolní spoty velmi dobře znají!

Kluci si ale perfektně padli do oka, takže to neskončilo jen u ježdění ve městě. Po třech dnech vyčerpávajícího streetu v Praze a Liberci si vzal Frank day off a vyrazil s Danem a Ondrou jezdit do Vítkovic. Tam se kluci zdrželi přes víkend a následně vedla jejich cesta k návštěvě naší kamenné prodejny v Brně. Frankovy plány se měnily z hodiny na hodinu a my tak byli chvíli v nejistotě, jaké úmysly on to vlastně má.

Jakmile však dorazil do Brna, vše nám bylo jasné. Nikam se dneska už nejede! V prvé řadě jsme vzali Franka na pořádný oběd. Pověstné české knedlíky do Franty jen padaly a na závěr nesměl chybět krýgl zlatavého moku. (A ne jeden!) Obratem jsme mu objednali hotel a vyrazili na prohlídku naší prodejny. Při té příležitosti bráchové Porkertovi rovnou Franka detailně vyzpovídali, takže se můžete těšit na skvělý rozhovor těchhle tří bezva týpků. Najdete ho v dalším zimním SNOWBOARD ZEZULA magazínu a nebudou v něm chybět ani nějaké ty fotky ze zákulisí Frantova výletu po Česku. No a večer jsme společně vyrazili do ulic, ať taky kluci z Kanady poznají místní kulturu ve formě památek a legendárních barů. Co se však dělo, ví jen Frank a my – a tak to taky zůstane!

© 2023 Board Magazine. 
All Rights Reserved.