Now Reading
Video a report ze Snowboard Zezula Freestyle Campu v Orlických horách

Video a report ze Snowboard Zezula Freestyle Campu v Orlických horách


Plán zněl jasně: celotýdenní jízda začíná v pondělí odpoledne už na místě činu. Seznamování jsme vzali pomalejším rozjezdem, takže součástí prvního večera byl především servis snowboardů. V rámci Test the Best si mohl kdokoliv z naší nové crew zapůjčit Arbor nebo Gravity snowboard a dát mu další dny pořádně zabrat. Následovala nezbytná součást prvního dne na horách – přednáška první pomoci. Tentokrát se jí zhostil náš brněnský kamarád a záchranář Kolda. A vzhledem k tomu, jak mrazivé dny nás čekaly, tak připomenout si chování na sjezdovce a ve snowparku rozhodně nebylo na škodu.

Světe, div se, někteří nemohli samým nadšením ani dospat druhého dne. Vstali jsme proto hned se svítáním a o půl desáté už stáli připraveni v plné polní pod sjezdovkou. Rozdělili jsme se do skupin podle snowboardových dovedností a pak už konečně začalo to pravé rodeo. Celé odpoledne jsme tvrdě dřeli a potili krev při coachingu v parku. Někdo se snažil odbourat základní chyby, kterých se dopouští při jízdě, jako je například protirotace v ramenou. Pokročilejší už lítali ve snowparku a pilovali nové triky a styl společně s ostřílenými kouči Filipem Gutwirthem a Porkerťákama.


Večery patřily odpočinku a regeneraci na další den ve formě kulečníku, snowboardových movies nebo obyčejného poflakování se. Zároveň jsme ale nezaháleli a věnovali vždy devadesátiminutovku tzv. videocoachingu. To znamená, že jsme kemperům promítali na plátně jejich vlastní jízdy toho dne. Účelem bylo ukázat jim konkrétní záběry, na kterých chybují, a vysvětlit, co je potřeba ještě zlepšit.

A co by to bylo za snowboardový kemp bez soutěžení! Ve středu odpoledne se jely závody ve slalomu. Umístění se překvapivě neodráželo od rychlosti riderů, ale především od stylu jízdy. Ve čtvrtek jsme si pak dali bitvu v ollie contestu o nejvyšší ollie přes laťku. Za něj si odnesla zlatou medaili stálice našich snowboardových kempů: mlaďák Andrej z Brna.

V pátek dopoledne jsme si ještě stihli zajezdit a ukázat tak rodičům kempový progres, ať už na sjezdovce, railech nebo kickrech. Facebooky jsme vyměnili již v průběhu kempu, takže se mohlo jet spokojeně domů.

Všech díků patří sponzorům Arbor, Gravity Snowboards, Cebu Mango, Chimpanzee, Redbull a Mamut Chips a především vám všem, co jste se nebáli a šli do toho!

Celý report a více fotek najdete na snowboard-zezula.cz

© 2023 Board Magazine. 
All Rights Reserved.