Now Reading
Sleduj všechny tři díly ze Snowboard-Zezula tripu Kaunertal snowparku

Sleduj všechny tři díly ze Snowboard-Zezula tripu Kaunertal snowparku

Text: Snowboard-Zezula
Foto: Oba creators
Video: Jakub Myška

Letošní sezónu jsme odstartovali v plné parádě! Ve složení Terka Čermáková, Ondra Bauer (OBA Creators), Dan & Ondra Porkertovi za SNOWBOARD ZEZULA Team a Pavel Pek a Kuba Myška z Freeride.cz, jsme druhý říjnový víkend vyrazili na opening legendárního tyrolského snowparku Kaunertal.

DEN 1
Ve čtvrtek 8.10. jsme se kolem oběda všichni sešli v Praze, naložili dodávku a odjeli do západu slunce. Po osmé hodině večerní jsme dorazili na hotel a riders hned začali rozbalovat a montovat svá nová prkna od Arbor Snowboards!
V pátek ráno už všichni pěkně rychle na kopec, protože počasí bylo TOP a nikdo nechtěl ztrácet čas. Cíl zněl jasně: rozjezdit se, nafotit bomby, natočit z každého dne video, vyhrát, co se dá a hlavně si to pořádně užít. To je easy, ne?

Na kopci jsme byli v pátek, stejně jako každý den, mezi prvními, abychom udělali co nejvíc fotek a záběrů, protože se počasí dle předpovědi mělo zhoršit. Snowpark riderům sedl od první minuty. Rozhodně se s tím nemazali, a tak vzniklo dost záběrů hned během prvního dne.
Odpoledne se pak dole u parkoviště klasicky odjel závod cash4tricks od lokální partičky z Innsbrucku SANE! Porkerťáci tam posílali jeden trik za druhým a dohromady si brali domů pěknou eurovou výslužku. Dan si navíc vyjezdil místo na bedně za best trick! První den tak cíle splnil. Podívejte se sami ve videu.

DEN 2
Druhý den Kaunertal Openingu začal svižně natáčením a focením v parku, protože jsme potřebovali nasbírat materiál na nádherným světle. Věděli jsme, že počasí bude 50 na 50 a taky že jo. Po obědě se začala od vrchu sunout mlha, která během jedný jízdy vymazala celý snowpark. V mlze to znamenalo pak dojezdit den klasickým šlapáním na jednotlivých překážkách.

Snowpark začíná pod vrchní stanicí lehkým kickerem, který vám dovolí se hezky a dlouze proletět (pokud zrovna není mlha, haha). Pod ním pokračuje PVC trubka tvořící třemi částmi 6 m dlouhou kaskádu. Vrchní část zakončuje podlouhlá lavice s klasickým piknikáčem na vrchu.

Delší část Nature run otevírá jekl směřující následující jízdu na corner s fat railem na jeho hraně. Mezi cornerem a druhým o něco nakoplejším kickerem je ještě levotočivý C-fat rail. Hned za skokem u chill zone pokračuje pyramida a krásně široká a hravá spina s kládou na hraně. Odsud až dolů jsou rozmanitě raily, bedny a PVC ve dvojřadě od klasických až po kaskády.

DEN 3
Třetí den byl na rozdíl od předchozích o dost pomalejší. Ráno dole v údolí mrholilo a nahoru na vrcholy nebylo přes mlhu vidět. Naše super dodávka nás navíc vyvezla až nahoru skrze zasněžené serpentiny jako jedny z mála. Nahoře celou noc chumelilo, a nás tak čekala příjemná cesta nahoru.

Parkoviště bylo téměř prázdné a celé zakryté asi dvaceti čísly čerstvého sněhu. Chyběly i stánky s testovacíma vzorkama. Přežil jen a pouze stánek Arbor!

Kvůli vánici ještě nejezdila lanovka a tak jsme začali v poklidu. Když jsme se konečně dostali nahoru, nebylo vidět ani na krok. Horní část snowparku byla zavřená a dolní tak zasněžená, že se skoro nedalo na překážky dostatečně rozjet.

Zábavu jsme si našli na parkovišti, kde si riders pomohli paletama a začali blbnout v zasněžené skate rampě dole na parkovišti. Dost lidí okolo se chytlo, začala tam malá session a hecovaní k dalším trikům.
Odpoledne se už ve slabším sněžení konal Girls Jib Session od Shred Unit, kde Terka udělala pěknou show a krom paklu eur se podělila o titul Best Rider s Jenise Spiteri.

 

© 2023 Board Magazine. 
All Rights Reserved.